10 x Turkse restaurants in Rotterdam waar je een keer wil eten
Köfte, dürüm, pilav, dolma’s, shish kebab, lahmacun en natuurlijk baklava. Ben je op zoek naar een goed Turks restaurant in Rotterdam? Onze multiculturele stad kent er genoeg! Daarom hier een lijstje met Turkse zaken die zeker het bezoeken waard zijn. Afiyet olsun!
Het bericht 10 x Turkse restaurants in Rotterdam waar je een keer wil eten verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.
Köfte, dürüm, pilav, dolma’s, shish kebab, lahmacun en natuurlijk baklava. Ben je op zoek naar een goed Turks restaurant in Rotterdam? Onze multiculturele stad kent er genoeg! Daarom hier een lijstje met Turkse zaken die zeker het bezoeken waard zijn. Afiyet olsun!
Beymen
Heb je trek na een dagje shoppen in winkelcentrum Zuidplein? Ga dan langs bij restaurant Beymen. Het menu staat vol met authentieke Turkse gerechten, veelal bereid op de houtskoolgrill of in de steenoven. Een specialiteit is de beymen tepsi – een opgemaakte schaal om te delen met verschillende soorten gegrild vlees, groentes en rijst.
Tip: Beymen heeft iedere dag een uitgebreid ontbijtbuffet. Doordeweeks vanaf 12.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.00 en 14.00 uur. Schep je bordje vol met menemen, sucuk en gözleme en drink onbeperkt Turkse thee.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Lounge Restaurant Sultan
Nog een parel bij Zuidplein, en een grote ook. Bij Lounge Restaurant Sultan is plaats voor ruim driehonderd hongerlappen. De kaart is geïnspireerd op de Turkse keuken en er zijn meerdere menu’s die je besteld vanaf twee personen. Denk aan een luxe Sultan ontbijt, waarbij je tafel volstaat met bakjes en hapjes. Wat je ook kiest, zorg dat je ruimte overhoudt voor de chocoladefondue of het grand dessert ‘1001 nacht’.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Başkent
Restaurant Başkent zit al sinds 1991 gevestigd in de Rotterdamse Maashaven. De zaak staat vooral bekend om cağ kebabı, een gerecht uit Oost-Turkije en ‘de absolute trots van het huis’. Deze kebab van gemarineerd lamsvlees wordt gegrild op een houtskoolvuur en kan worden geserveerd met zelfgebakken brood, gegrilde groenten, rijst of salade. Of in een broodje of wrap!
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Evin
Op de Berweg vind je restaurant Evin, waar je naar eigen zeggen terechtkunt voor ‘exotische eeuwenoude recepten’. De menukaart is zeer uitgebreid, met tientallen koude en warme voorgerechten, vlees- en visspecialiteiten. Wie niet kan kiezen, gaat voor een proeverij van tapas, mixed grill of een rijsttafel vanaf twee personen.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Dunya Lokanta
Aan een van de gezelligste kruisingen van de Provenierswijk vind je restaurant Dunya Lokanta. Hier geniet je van streekgerechten uit onder andere Anatolië (een schiereiland in West-Azië dat een groot deel van Turkije beslaat). Laat je verwennen met mezzes, specialiteiten van de grill of de Dunya-rijsttafel: zeventien gerechten verdeeld over drie gangen.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Simit and Cheese
Als je vaak door Instagram of TikTok scrollt, is de kans groot dat je Mohammed Koc wel eens hebt gezien. De traditionele Turkse kaasfondue van zijn Simit and Cheese gaat regelmatig viraal. “Gasten komen uit België en Duitsland.” De menukaart van het restaurant is met zo’n tachtig gerechten groot, maar het Turkse ontbijt steelt de show. Bij het uitgebreide serpme kahvalti krijg je simit, ei, feta, sucuk, rauwkost, jam, fruit, onbeperkt Turkse thee en een pan vol gesmolten kaas.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Restaurant Bazar
In het monumentale pand van Bazar aan de Witte de Withstraat waan je je in het Midden-Oosten. De vrolijke wereldmuziek, kleurrijke tafels en lampen zorgen voor de straatsfeer van een Oosterse markt. Hier geniet je van ontbijt tot diner van de Turkse keuken, maar ook Iraanse, Marokkaanse en Tunesische gerechten. Probeer de Turkse linzensoep en de sigara böregi (gefrituurde yufkarolletjes gevuld met feta, munt en peterselie).
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Ilya Rotterdam
Omelet met sucuk, börek, gözleme, een pan vol gesmolten kaas en brood met allerlei soorten beleg en dips. Bij Ilya Rotterdam schuif je aan voor een uitgebreid Turks ontbijt. Maar ook voor andere Mediteraanse mezzes en grillgerechten zit je hier goed. Sluit af met zoete künefeof kies voor de hippe Dubai-tiramisu.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Hkiki Restaurant
Hkiki Restaurant zit aan de Kievitslaan wat betekent dat je tijdens je etentje uitzicht hebt op Het Park. Uit de keuken verschijnen traditionele Turkse gerechten, zoals de beyti kebab: gekruid gehakt opgerold in lavashbrood, overgoten met tomatensaus en yoghurt. Ook is er de mogelijkheid voor een high tea, waarbij je snoept van etagères vol zoete en hartige snacks.
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Kervansaray
Al sinds 1987 zit restaurant Kervansaray aan de Mathenesserweg. De zaak kreeg afgelopen jaar een metamorfose, maar er worden nog steeds authentieke Turkse gerechten geserveerd. Een aantal specialiteiten zijn de mercimek corbasi (linzensoep), pide, adana-schotel met pittig lamsgehakt en dürüms met verschillende vullingen.