Borrelen in Mexicaanse sferen: deze pop-upzaak opent in het Groot Handelsgebouw
Een Mexicaans biertje, een tostada om te snacken en Latijns-Amerikaanse deuntjes op de achtergrond. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan is deze nieuwe borrelplek in het Groot Handelsgebouw jouw volgende bestemming. Leonardo Vomend de Anda (31) opent pop-upzaak Comedor. Van begin oktober tot eind februari geniet je in deze cantina van Mexicaanse hapjes, […] Het bericht Borrelen in Mexicaanse sferen: deze pop-upzaak opent in het Groot Handelsgebouw verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

Een Mexicaans biertje, een tostada om te snacken en Latijns-Amerikaanse deuntjes op de achtergrond. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan is deze nieuwe borrelplek in het Groot Handelsgebouw jouw volgende bestemming.
Leonardo Vomend de Anda (31) opent pop-upzaak Comedor. Van begin oktober tot eind februari geniet je in deze cantina van Mexicaanse hapjes, cocktails en natuurwijn.
Plastic stoelen en agua fresca
Leonardo is geboren en getogen in Mexico City. Comedor is geen plek voor een uitgebreid driegangendiner, maar om een avond te borrelen met je vrienden of collega’s. “Zoals een izakaya of moderne wijnbar”, zegt Leonardo. “Maar dan met de sfeer van een Mexicaans straatrestaurant.” Zo nemen gasten straks plaats op plastic stoelen of aan geïmproviseerde statafels, gemaakt van 200-liter-olievaten.
Bestel een Mexicaans biertje, een glas natuurwijn of kies een cocktail waarvoor Stefan Schwartze – oud-barman bij OX – het recept bedacht. Leonardo: “Een variant op de carajillo bijvoorbeeld, gemaakt met vanillelikeur en een siroop van het koffiedik van Fortune. Veel beter dan een espresso martini als je het mij vraagt.”
Wie voor de acoholvrije vrijmibo gaat, bestelt een agua fresca – een fruitig drankje dat tussen een sap en limonade in zit.
Lees hieronder verder >
Casual happen
En het eten? “Er komen een paar taco’s en tostada’s op de kaart, en wat gerechten om te delen. Denk aan totopo’s (een soort tortillachips) met ansjovis, of babymaïs van de houtskoolgrill met vegan chilimayonaise.
Leonardo werkt graag samen met lokale leveranciers. “Er komen ook wisselende visgerechtjes op de kaart, afhankelijk van wat ze hebben.” Daarnaast vindt hij de sfeer belangrijk: “Het moet casual aanvoelen. Wil je alleen langskomen voor een toetje? Loop dan vooral binnen voor onze chocolade ganache.”
Community
Voordat Leonardo de deuren van Comedor opent, moet hij nog flink aan de bak. Gelukkig krijgt hij veel hulp van andere Rotterdamse ondernemingen. “Tom Vincentie maakte tijd vrij om het raam en een muur te beschilderen. De Kunstfabriek hiernaast droeg me aan voor dit pand, Bento Café leende me tafels en weer iemand hielp me aan kleurrijk servies voor een goede prijs. Dat geeft echt een gevoel van community.”
Naar verwachting opent Comedor begin oktober aan Weena 701. Het terras grenst aan dat van wijnbar De Kunstfabriek. Via de hoofdingang aan de straat wandel je op donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 23.00 uur binnen. Op zaterdag en zondag opent de zaak al om 13.00 uur.
Even helemaal niets moeten, terwijl een specialist de heerlijkste producten op je aanbrengt: hemels! Met zo’n moment voor jezelf kun…
Meer nieuws over Rotterdam:
Wagyu, sushi en sake: in restaurant Musubu eet je traditioneel Japans
Alle borrelaars verzamelen! Tijdens dit happy hour drink je sangria voor 5 euro
Ultieme verwennerij: deze luxe city spa in Rotterdam wil je ontdekken
Het bericht Borrelen in Mexicaanse sferen: deze pop-upzaak opent in het Groot Handelsgebouw verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.
What's Your Reaction?






