Insidertip: Ali maakt traditionele Libanese gerechten op de Binnenweg
Ali Jomaa miste het eten uit zijn thuisland Libanon zo enorm, dat hij besloot het zelf te gaan verkopen. In zijn restaurant Zayt & Za’atar vind je traditionele Libanese gerechten op de kaart. In de kleine zaak op Oude Binnenweg 104 lopen continu klanten in en uit. Ze komen voor vers platbrood uit de steenoven. […] Het bericht Insidertip: Ali maakt traditionele Libanese gerechten op de Binnenweg verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

Ali Jomaa miste het eten uit zijn thuisland Libanon zo enorm, dat hij besloot het zelf te gaan verkopen. In zijn restaurant Zayt & Za’atar vind je traditionele Libanese gerechten op de kaart.
In de kleine zaak op Oude Binnenweg 104 lopen continu klanten in en uit. Ze komen voor vers platbrood uit de steenoven. Sommigen eten het direct op aan een tafel, anderen halen een wrap voor onderweg. “Veel klanten komen terug, daar ben ik blij mee.”
Iedere dag man’ouché
De kans is groot dat je bekend bent met falafel, shoarma, hummus en muhammara. Bij Zayt & Za’atar staat echter een ander gerecht in de hoofdrol: man’ouché. Dit traditionele platbrood wordt in Libanon dagelijks gegeten. Ali: “In elk dorp zitten wel vijftien winkels die dit verkopen. Libanezen halen alleen het brood bij zo’n zaak, het beleg hebben ze zelf in huis. Anders is het veel te duur.”
Man’ouché wordt kort gebakken in een steenoven. “Door de hoge temperatuur hoeft het er maar anderhalve minuut in.”
Lees hieronder verder >
Verschillende toppings
Op het platbrood gaan verschillende soorten beleg. “De meest traditionele variant is met za’atar en kaas, dit is ook een van de populairste gerechten op ons menu. Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met geroosterde sesam, sumak en wilde gedroogde oregano.” Wat het woord zayt uit de restaurantnaam betekent? “Dat is Arabisch voor olijfolie.”
Bij Zayt & Za’atar kun je kiezen voor man’ouché met acht verschillende toppings. Van gegrilde aubergine met tahinsaus en granaatappelpitjes tot lahme b ajin (gemengd rundergehakt met ui en tomaat). Ook staan er verschillende wraps en sandwiches op de kaart. “Vegetariërs kiezen vaak voor falafel met hummus of bloemkool met aubergine. Vleeseters houden erg van onze huisgemaakte shoarma.”
Heb je trek gekregen in de traditionele Libanese gerechten van Ali? Ga dan naar Oude Binnenweg 104. Zayt & Za’atar is van zes dagen in de week open tussen 12.00 en 19.00 uur (dinsdag gesloten).
Yes, het festivalseizoen is weer aangebroken! Je hoeft niet heel het land af te reizen om de beste acts live…
Lees ook:
Kenny en Keith verrijken West met Bar Schiemond: ‘Een knusse kantine’
Insidertip: in Jets knusse Italiaanse restaurant voel je je meteen thuis
Festivalseizoen is hier! Deze topfeesten in Rotterdam wil je niet missen
Het bericht Insidertip: Ali maakt traditionele Libanese gerechten op de Binnenweg verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.
What's Your Reaction?






