Pssst! Hier in Rotterdam-Noord haal je ‘New York-style’ bagels

Wat doe je na het afronden van een studie aan de Erasmus Universiteit? A: je zoekt een kantoorbaan. B: je opent je eigen bagelzaak. Léon Blanchard (22) en Daniel Tajik (23) kozen voor het tweede. Tot eind september vind je hun pop-upwinkel Bagel Bagel in de dessertboetiek van Bakkit aan de Zwaanshals. In de keuken […] Het bericht Pssst! Hier in Rotterdam-Noord haal je ‘New York-style’ bagels verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

Jul 17, 2025 - 22:30
 0
Pssst! Hier in Rotterdam-Noord haal je ‘New York-style’ bagels

Wat doe je na het afronden van een studie aan de Erasmus Universiteit? A: je zoekt een kantoorbaan. B: je opent je eigen bagelzaak. Léon Blanchard (22) en Daniel Tajik (23) kozen voor het tweede. Tot eind september vind je hun pop-upwinkel Bagel Bagel in de dessertboetiek van Bakkit aan de Zwaanshals.

In de keuken bakken de twee elke ochtend verse bagels. “Als je direct na openingstijd komt, zijn ze het lekkerst”, zegt Daniel. De vrienden en huisgenoten namen een jaar de tijd om hun recept te perfectioneren. Léon: “We keken veel YouTubevideo’s en lieten ons inspireren door Utopia Bagels in New York – zij maken misschien wel de beste ter wereld.”

Van Thailand naar Rotterdam

Hun liefde voor het baksel ontstond bijzonder genoeg niet in de Big Apple. “Daniel proefde zijn eerste bagel tijdens een vakantie in Thailand. Hij kwam daarna op bezoek bij mij in Japan, waar mijn moeder woont, en nam me mee om er een te proberen.” Na één hap was ook Léon verkocht. “In Nederland houden mensen van boterhammen, maar er is weinig variatie. Dus vonden we het een goed idee om hier Bagel Bagel op te richten.”

De twee huisgenoten bakten tijdens hun studie in de keuken van hun appartement en verkochten bestellingen via Uber Eats. Na het afstuderen was het tijd voor een volgende stap, waarvoor ze bij Frank en Melissa van Bakkit aanklopten. “We kwamen daar regelmatig en zochten tips voor het runnen van een eigen zaak”, zegt Léon. “Dat we hier een paar maanden kunnen uitvogelen wat daarbij komt kijken, is ideaal.”

Lees verder onder de video >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Klassiek recept

Hongerige Rotterdammers kunnen kiezen uit twee typen bagels: plain of everything – met allerlei zaadjes. Het deeg maken en rollen de mannen zelf in de keuken van de dessertboetiek. “Een bagel is niet zomaar brood met een gat erin”, legt Léon uit. “Het maakproces is heel anders en het deeg moet 24 uur rijzen.” Daarna bakken ze het af in de oven van de bakkerij aan de overkant.

Er zijn zeven soorten beleg: van een klassieke gerookte zalm met roomkaas en kappertjes tot een ontbijtbagel met ei, guacamole en bacon. “Deze blijven in elk geval op het menu. Daarnaast willen we misschien maandelijkse specials introduceren, zoals een met pastrami.” Bakkit verzorgt de drankjes voor de pop-up. De bekende matcha’s, koffies en limonades staan ook hier op de kaart. En op de toonbank staat een nieuwe blikvanger: een frozen matcha-machine.

Openingstijden

Tot eind september neemt het duo de dessertboetiek van Bakkit over aan de Zwaanshals 430, in het pand tegenover de gelijknamige bakkerij. Bagel Bagel is open van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Wel honger, maar geen zin om de deur uit te gaan? Dan vind je de bagels ook op Uber Eats.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Meer nieuws over Rotterdam:

Het bericht Pssst! Hier in Rotterdam-Noord haal je ‘New York-style’ bagels verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow