Uitbreiding: naast Restaurant Rotonde zit nu het nieuwe Bar Bocht

Wat hebben de woorden ontbijt, koffie, lunch, cocktail en natuurwijn met elkaar gemeen? Je kunt er ‘bar’ achter plakken. Dat is het idee van Bar Bocht, de nieuwe buurman van Restaurant Rotonde. Een plek waar je om 8.00 uur een espresso drinkt, of ’s avonds aanschuift voor een glas pils en een voedzame maaltijd. Een […] Het bericht Uitbreiding: naast Restaurant Rotonde zit nu het nieuwe Bar Bocht verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

May 8, 2025 - 21:45
 0
Uitbreiding: naast Restaurant Rotonde zit nu het nieuwe Bar Bocht

Wat hebben de woorden ontbijt, koffie, lunch, cocktail en natuurwijn met elkaar gemeen? Je kunt er ‘bar’ achter plakken. Dat is het idee van Bar Bocht, de nieuwe buurman van Restaurant Rotonde. Een plek waar je om 8.00 uur een espresso drinkt, of ’s avonds aanschuift voor een glas pils en een voedzame maaltijd.

Een relaxte huiskamer naast hun Rotonde, dat is wat eigenaren Birk, Roy en Jord wilden. “Een mix tussen een bruine kroeg en een Parijse wijnbar, waar je de hele dag wilt hangen.”

Daghap voor 15 euro

De menukaart van Bar Bocht groeit gedurende de dag. “We starten met ontbijtgerechten en pastries, gebakken door onszelf of Aap Noot Brood. Vanaf 11.00 uur bestel je lunchgerechten en barsnacks en in de namiddag komen daar extra hapjes bij.”

Wat je ook vanaf 17.00 uur bestelt is de wisselende barhap voor 15 euro, geserveerd met salade en brood. Birk: “Een voedzame en warme maaltijd, zoals gerstrisotto of speltpasta. Het idee is dat je de deur uit wilt, maar geen zin hebt in pizza of een hamburger. We vonden een toegankelijke prijs belangrijk, want we zijn ons bewust van het Rotonde-segment. Zo kan bijvoorbeeld een student ook een keer ‘bij ons’ komen eten.”

Lees hieronder verder >

Koffie en cocktails

Hoe kan het ook anders: in deze zaak staat de bar centraal. Met daarin een verzonken koffiemachine. Birk: “Jord werkte vroeger in een espressobar, dus hij kan zich hier helemaal mee uitleven.”

Er is een uitgebreide drankenkaart, met een stuk of vijftien natuurwijnen op glas. “Daarnaast hebben we cocktails, bieren en frisdranken. Hiervoor werken we samen met lokale brouwerijen en bedrijven. Ook doen we aan wildplukken, dus een ingrediënt uit je drankje kan zomaar uit een Rotterdams park of het Kralingse Bos komen.”

Van pubquiz tot debat-avond

Bij een huiskamer-idee horen volgens de mannen (spontane) activiteiten en evenementen. Birk: “Op Koningsdag bakten we pannenkoeken en ik sluit een lollige pubquiz of karaokeavond niet uit.” De mannen dromen echter ook van een plek waar hun duurzame filosofie op verschillende manieren wordt gedeeld. “Denk aan informatieve debatten of lezingen over eten en drinken in de breedste zin. Een soort Rotterdamse versie van Pakhuis de Zwijger.”

Lees hieronder verder >

Het succes dat Rotonde heet

Roy, Jord en Birk startten Restaurant Rotonde vanuit een duurzame filosofie: een horecazaak waar lokale seizoensgroenten en natuurwijn centraal staan. De gerechten komen uit de houtoven in de open keuken en in de wandkast staan gelabelde potten vol fermentaties, waarvan de inhoud zomaar eens op je bord kan belanden.

Het trio voorspelde niet dat steeds meer veganisten en carnivoren de deur van Goudsesingel 230 zouden platlopen. Een spontaan wijntje drinken zonder reservering? Dat werd steeds moeilijker. En toen, in 2023, was daar de eerste Groene Michelinster. “Een fantastische beloning voor ons harde werk. Toch begonnen we het laagdrempelige te missen, dus deze nieuwe bar is de perfecte oplossing.”

Lees hieronder verder >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Eén team, één taak

De mannen begonnen Restaurant Rotonde met zijn drieën, maar hebben intussen een team van bijna twintig man sterk. “Onze zaken ademen de mensen die er werken. Er zijn verschillende expertises, maar alle neuzen staan dezelfde kant op.” Zo weet barman Nayyier veel over cocktails en stelde gastvrouw Nikki onze bierkaart samen. Birk vindt het succes nog steeds onvoorstelbaar. “We zijn altijd dichtbij onszelf gebleven en dat slaat blijkbaar aan. Maar dit hadden we nooit van tevoren verwacht.”

Bar Bocht zit aan Goudsesingel 230, rechts van Restaurant Rotonde. De zaak is vijf dagen in de week open, van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 8.00 uur en op zaterdag een uurtje later. De deuren sluiten om 0.00 uur, vrijdag en zaterdag om 1.00 uur.

Meer nieuws over Rotterdam:

Het bericht Uitbreiding: naast Restaurant Rotonde zit nu het nieuwe Bar Bocht verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow