Wagyu, sushi en sake: in restaurant Musubu eet je traditioneel Japans

In het voormalige pand van boca’s zit sinds een paar maanden Musubu. Hier hoef je geen california sushirol te verwachten, wel Japanse gerechten zoals je die eet in een typische izakaya. Misschien komt het door de volledig Japanse keukencrew, wagyu-vlees van de hoogste kwaliteit, bijzondere cocktails en magnumflessen sake. Of het is de kennis van […] Het bericht Wagyu, sushi en sake: in restaurant Musubu eet je traditioneel Japans verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

Aug 22, 2025 - 12:30
 0
Wagyu, sushi en sake: in restaurant Musubu eet je traditioneel Japans

In het voormalige pand van boca’s zit sinds een paar maanden Musubu. Hier hoef je geen california sushirol te verwachten, wel Japanse gerechten zoals je die eet in een typische izakaya.

Misschien komt het door de volledig Japanse keukencrew, wagyu-vlees van de hoogste kwaliteit, bijzondere cocktails en magnumflessen sake. Of het is de kennis van manager Makoto Honda (49) en de traditionele versiering aan de muren. Een bezoek aan Musubu voelt alsof je in Japan bent.

Lunchen zoals in Japan

Tijdens een lunch bij Musubu kies je uit vier categorieën: noedels, curry, don en teishoku. Don is een rijstgerecht met verschillende toppings en daarbij komt een kommetje misosoep. Makoto: “Een typisch lunchgerecht in Japan, veel mensen eten dit tussen de middag op werk of thuis.”

Bestel je een teishoku-menu, dan maak je een keuze uit wel twintig varianten. Je kiest eerst je hoofdgerecht, zoals een wagyu-sandwich, zalmteriyaki of karaage (gefrituurde kip). Vervolgens krijg je een plank voor je neus met verschillende bakjes, gevuld met bijpassende bijgerechten en witte rijst.

Lees hieronder verder >

Miyazaki wagyu sukiyaki teishoku

Makoto: “Wagyu-rundvlees wordt gecategoriseerd per kwaliteitsniveau. Die van ons is A5, het hoogste wat er is. Dat proef je terug in de zachte structuur van het vlees.” Ook merk je het aan je portemonnee: de teishoku-menu’s met wagyu kosten allemaal 50 euro.

Wil je toch voor die full experience gaan, dan raad de manager de miyazaki wagyu sukiyaki teishoku aan. “Het rundvlees wordt flinterdun geserveerd met groentes en een zoet-hartige buillon op soyabasis. Ernaast komt een kommetje met rauw ei, waarin je het vlees dipt.”

Tafel vol hapjes

Voor het diner is er een uitgebreidere kaart met hapjes om te delen. “Zie het als de Japanse versie van tapas, zo kun je verschillende gerechten proeven.” Kies bijvoorbeeld voor een hartige okonomiyaki (pannenkoek), wagyu-carpaccio, gegrilde tofu in dashi-bouillon, gyoza’s of shinobi maki; een sushirol zonder rijst, gevuld met verschillende soorten sashimi.

De perfecte afsluiter is volgens Makoto de pudding a la mode. “Een huisgemaakte custardpudding met vers fruit, slagroom en zelfgemaakt matcha-ijs.”

Lees hieronder verder >

Musubu
Het interieur van Musubu. Foto: Musubu

Wasabi gin-tonic

Ook qua dranken valt er van alles uit te proberen bij Musubu: Japanse bieren, whisky, sake, thee, limonades en tientallen cocktails zoals de wasabi ‘jintonic’ (gin, wasabi en limoen).

Daarnaast maakt het barpersoneel met alle liefde een musubu sour klaar. Van deze cocktails zijn er klassieke fruitvarianten en de zogenoemde towers: een combinatie van shochu (Japans gedistilleerde drank), siroop, fruitsap, soda, gin of wodka. De ’toren’ bestaat uit op elkaar gestapelde plakjes bevroren fruit, die als een ijsblok in het glas wordt gestoken.

Complimenten van Japanners

Makoto vertelt dat er momenteel grotendeels Aziatische gasten in het restaurant zitten. “We krijgen veel complimenten van Japanners, omdat ze hier eten zoals in hun thuisland. Maar Nederlandse en Europese gasten weten ons ook steeds beter te vinden.” We vinden het een eer om zoveel mogelijk mensen te verblijden met onze traditionele gerechten.”

Musubu zit aan de Mariniersweg 43A en is vijf dagen in de week open. Op maandag, donderdag en vrijdag is er een lunch- en dinershift (tussendoor is de zaak dicht). Op zaterdag en zondag kun je van 12.00 tot 23.00 uur terecht.

Meer nieuws over Rotterdam:

Het bericht Wagyu, sushi en sake: in restaurant Musubu eet je traditioneel Japans verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow