Deze 5 Rotterdamse restaurants behoren tot de meest duurzame van Nederland
De Michelingids kent vrijwel elke lekkerbek. Maar heb je al gehoord van de 360°Eat Guide? Hier draait het niet alleen om lekker eten, maar ook om duurzaamheid en innovatie. En deze Rotterdamse restaurants behoren tot de best scorende van Nederland. Een jury proeft de gerechten en verzamelt informatie bij de eigenaren, chef-koks en de bediening. […]
Het bericht Deze 5 Rotterdamse restaurants behoren tot de meest duurzame van Nederland verscheen eerst op indebuurt Rotterdam.
De Michelingids kent vrijwel elke lekkerbek. Maar heb je al gehoord van de 360°Eat Guide?Hier draait het niet alleen om lekker eten, maar ook om duurzaamheid en innovatie. En deze Rotterdamse restaurants behoren tot de best scorende van Nederland.
Een jury proeft de gerechten en verzamelt informatie bij de eigenaren, chef-koks en de bediening. Ze kijken niet alleen naar de kwaliteit van de ingrediënten en creativiteit in de keuken, maar ook naar de herkomst van de ingrediënten, hoe het personeel wordt behandeld, wat er met het afval gebeurt en hoe efficiënt het energieverbruik is.
Elk restaurant dat aan de standaarden voldoet, krijgt twee scores: punten (uit 100) voor gastronomie en cirkels (uit drie) voor duurzaamheid. Volgens 360°Eat Guide kun je op deze vijf plekken in Rotterdam genieten van een heerlijk én duurzaam bord vol!
Stiel
Pop-uprestaurant Stiel in Station Bergweg kreeg een lovende beoordeling. Bij de intieme zaak spelen lokale producten en ambacht de hoofdrol. Tot april 2026 kun je er terecht voor seizoensgebonden gerechten, geserveerd op handgemaakte keramiekborden.
Score: 71-75 voor gastronomie en twee cirkels voor duurzaamheid
Psst! Dit pop-uprestaurant van Wendy en Mattia zit verstopt in Station Bergweg
Eten & drinken, Nieuw in Rotterdam, Nieuws
Heh, een restaurant ín een foodhal? Jazeker! In het drukke Station Bergweg zit sinds kort Stiel,…
Advertentie wordt geladen…
Rotonde
In Rotterdam is plantaardig restaurant Rotonde aan de Goudsesingel al lang begrip. Alle ingrediënten komen uit Nederland en de natuurwijnen uit Europa. Het menu wisselt regelmatig, afhankelijk van welke lokale producten beschikbaar zijn. Die worden op houtvuur omgetoverd tot smakelijke gerechten.
Score: 71-75 gastronomie en twee cirkels voor duurzaamheid
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Diepnoord
Ook Diepnoord, aan de Bergweg, voldeed aan de criteria. Bij kaarslicht geniet je van natuurwijnen en moderne spinsels op klassieke gerechten. Ook hier kookt de chef met seizoensproducten, en ieder onderdeel van een ingrediënt krijgt een plek op het bord.
Score: 71-75 gastronomie en één cirkel voor duurzaamheid
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Advertentie wordt geladen…
Bar Bocht
Bar Bocht, het kleine broertje van Rotonde in het pand ernaast, is nog maar net open. Toch staat het al op de lijst. In een ongedwongen setting schuif je aan voor ontbijt, lunch of avondeten. Net als bij Rotonde komen alle producten van lokale leveranciers; zo nip je ’s ochtends van een cappu gemaakt met bonen van Giraffe.
Score: 66-70 voor gastronomie en één cirkel voor duurzaamheid
Video: binnenkijken in het nieuwe Bar Bocht aan de Goudsesingel
Eten & drinken, Nieuw in Rotterdam, Nieuws, Video
Een relaxte huiskamer naast hun populaire Restaurant Rotonde, dat is wat eigenaren Birk, Roy en Jord…
Advertentie wordt geladen…
Bar Schiemond
Bij Bar Schiemond in West geniet je niet alleen van een groot terras met uitzicht op het water, maar óók van lekkere en duurzame gerechten. Het brood wordt om de hoek bij Aap Noot Brood gebakken en ook de rest van het menu bestaat uit lokale en seizoensproducten. De sfeer is ongedwongen en voelt meer als een bruine kroeg dan een chique restaurant – al doet het eten daar volgens de gids niet aan onder. Win-win!
Score: 66-70 voor gastronomie en één cirkel voor duurzaamheid